Pages

tisdag 2 september 2008

Kladdkaka med lakrits

Choklad är väl fantastiskt gott...! Hittade en massa spännande kladdkakerecept på Aftonbladet. Klicka här kan du ta del av fler kladdkakerecept. Den här var riktigt god och Jozefine Björkman har tagit fram det här receptet.

Kladdkaka med lakrits
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
1 msk sirap
1/2 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 stora msk hasselnötskräm
Cirka 1 dl salmiakströssel
100 g toblerone

Gör så här
Blanda ägg och socker.
Häll sedan i smöret och sirapen.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao i en separat bunke (för att förhindra att det flyger massor av kakao och vetemjöl på diskbänken). Blanda sedan detta med de andra ingredienserna.
Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken.
Häll den kletiga smeten i en form med löstagbara kanter och sen in i ugnen på 170 grader i 20–25 minuter beroende på ugn.
Låt sedan kakan svalna av och stelna.
Servera den sedan med vispad grädde.
Om den fortfarande är lite småljummen, servera den med vaniljglass och toppa med en jordgubbe eller en physalis.

Inga kommentarer: