Pages

söndag 14 september 2008

Gorgonzolakyckling

Ett recept från tidningen Allas, som har hur mycket bra recept som helst!

Gorgonzolakyckling
4 port.
100 g gorgonzolaost
4 kycklingfiléer
½ msk soja
4 baconskivor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 msk vetemjöl

Gör så här
Dela gorgonzolan i 4 bitar.
Skåra kycklingfiléerna och lägg en bit ost i varje.
Pensla filéerna med soja och vira en baconskiva runt varje.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda matlagningsgrädde, kalvfond, vatten och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Häll det över filéerna.
sätt i en köttermometer i mitten på den tjockaste filén och stek kycklingen i 225 grader i ca 30 min eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Servera med klyftpotatis smaksatt med kummin, röd vinbärsgele och en sallad.

Inga kommentarer: