Pages

torsdag 28 augusti 2008

Carpaccio på päron

En efterrätt jag har haft förmånen att smaka.

Carpaccio på päron
4 port
4 st fasta gröna päron
2 dl vitt vin
100 g socker
1/2 knippe mynta
35 g rostade pinjenötter

Vaniljsås
250 g kesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Smaksätt kesella med florsocker och vaniljsocker.
Ställ i kylen.
Koka upp vin och socker.
Rör i myntan.
Ta bort kärnhusen ur päronen.
Skiva päronen med en osthyvel.
Lägg ut skivorna på tallrikar eller ett större fat.
Häll snabbt över den heta lagen och låt svalna.
Strö övernötterna och servera med en klick av den kylda vaniljröran.
Viktigt - du bör snabbt marinera päronen (hälla över lagen) eftersom de annars blir bruna i färgen.

Inga kommentarer: