Pages

torsdag 5 april 2012

Skärtorsdagsmat















Idag blir det knytkalas tillsammans med en annan familj. Det blir lite crossover och inte rakt av påskmat - helt enkelt lite blandad kompott. Följande ska vi äta idag:


Skärtorsdagsmat

Nubbesallad - dock utan pumpernickel denna gång
Tjälknöl
Gravad lax
Ägghalvor med ngt på
Kall laxpaj - jag tog gravad lax och satte även i lite riven västerbottensost i röran
Parmensankex med gravad renröra - se recept nedan
Crustader med mögelost och hjortronsylt - se recept nedan
Ostbricka med bl a fikonmarmelad
Grädde, glass, maränger & lemoncurdsås

Parmensankex med gravad renröra
Parmensanost
1 bit gravat renkött
Philadelfiaost
Creme fraiche
lite riven peppparrot
Svartpeppar
riven västerbottensost

Gör så här
Riv en bit parmensanost grovt.
Sätt ut parmensanhögar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen tills ostkexen fått lite färg.
Ta ut och låt svalna.
Skär köttet i små smala bitar.
Riv västerbottensosten.
Blanda samman alla ingredienser.
Sätt på kexen just innan servering.

Crustader med mögelost och hjortronsylt
En förpackning små crustader
Kvibille gräddädel
Hjortronsylt

Gör så här
Sätt en bit mögelost i crustaderna och toppa med lite hjortronsylt.
Gräddas i ugn på 200 grader tills det börjar smälta och bubbla lite.
Ät och njut!
Detta är typ sjukt gott!!!

Inga kommentarer: