Pages

torsdag 29 oktober 2009

Pastasallad med pesto och mozarella

Pastasallad är alltid gott! Det passar bra som huvudrätt, men också på buffébordet. Det här receptet är gott och jag har sett det tillagas på TV4 någongång.

Pastasallad med pesto och mozarella
4 portioner pennepasta
1 dl färdig pesto
lite olivolja
1 röd lök
2 tomater
2 mozzarellaostar
1 kruka färsk basilika
svartpeppar
medelhavssalt

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Häll av kokvattnet.
Blanda pastan med peston.
Rör det hela smidigt med lite extra olivolja.
Skär basilikan fint.
Spar några hela blad till dekoration.
Strimla den röda löken.
Skär mozzarellan i kuber.
Tärna tomaterna.
Vänd ner lök och tomat i pastan tillsammans med mozzarella och finskuren basilika.
Krydda salladen rejält med nymalen svartpeppar och medelhavssalt.
Dekorera med basilikablad.

Inga kommentarer: