Pages

onsdag 14 oktober 2009

Räkcappuccino med frasig tomatcrostini

Ett mkt gott recept från ett gammalt nummer av tidningen ALLAS!

Räkcappuccino med frasig tomatcrostini
4 port
1 kg räkor med skal
1 gul lök
5 dl fiskbuljong
1 msk tomatpuré
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad dill
1 dl mjölk till skummet

Crostini
½ smal baugette
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 - 3 tomater
färsk basilika

Gör så här
Skala räkorna.
Lägg sedan undan några till garnering.
Skala och hacka löken.
Lägg lök och buljong i en kastrull.
Sjud på svag värme till löken mjuknat.
Tillsätt räkor, tomatpuré och mjölk och låt koka upp.
Mixa till en slät skummig soppa med hjälp av en stavmixer.
Salt, peppra och lägg i dillen.
Skiva brödet och lägg på en plåt.
Pensla med olja.
Grädda högst upp i ugnen på 250 grader, ca 5 minuter tills de fått fin färg.
Passa noga så att de inte bränns!
Ska och dela vitlöksklyftan.
Dra den över de grillade bröden så att vitlöksklyftan ger god smak till brödet.
Klyfta och kärna ur tomaterna.
Skär i småbitar.
Blanda med 1 msk olja och 1 msk finhackad basilika.
Salta och peppra.
Lägg tomathacket ovanpå crostinin.
Toppa med basilikablad.
Koka upp 1 dl mjölk.
Vispa kraftigt.
Använd gärna en cappuccinovisp.
Toppa soppan med skum och garnera med hela räkor.
Ät och njut :)!
Varför inte en Chabli till?!

Inga kommentarer: