Pages

måndag 28 juli 2014

Dubbelmarinerad grillad fläskfilé med potatissallad

Blev bjuden på denna goda maträtt för ett par helger sedan. Mycket gott!


Dubbelmarinerad grillad fläskfilé
4 port
1 fläskfilé ca 500 g
1 tsk salt


Marinad 1
1 msk soja
2 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm grovmald svartpeppar


Marinad 2
3 msk olivolja
1 msk pressad lime
1 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
4 strimlade salladslökar


Garnering
1 msk sesamfrön
2 msk klippt gräslök


Potatissallad
700 g små färskpotatisar
2 msk olja (gärna olivolja)
½ tsk salt
2 kram grovmald svartpeppar
100 g skivade jordgubbar
Spenat och/eller ruccola


Tillbehör
Grillad sparris
Naturell crème fraiche.


Gör så här
Blanda marinad 1 i en påsa och lägg i fläskfilén i en timme.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
Rör om med en slev så att det inte bränns.
Tvätta och skär potatisen i bitar.
Lägg den på en ugnssäker plåt.
Droppa över olja.
Salta och peppra, stek den mjuk i ugn i 225 grader ca 35 min.
Grilla eller stek filén ca 25 min eller tills innertemperaturen når 70 grader.
Salta.
Skiva upp filén och lägg den på ett fat.
Blanda marinad 2 och häll över.
Garnera med gräslök och sesamfrön.
Ställ fatet kallt till serveringen.
Sköljs spenaten/ruccolan.
Blanda potatisen med jordgubbar och spenat/ruccola.
Servera köttet med potatissalladen, t ex grillad sparris och naturell crème fraiche.

Inga kommentarer: