Pages

måndag 10 juni 2013

Raw brownies

Inleder min dag med att testa ett recept från Mitt gröna kök - Raw brownies, som verkar bli hur gott som helst! Och nu har jag smakat dem och gott är det!

Brownies
12 små eller 6 stora brownies
2 dl valnötter
2 dl färska dadlar (urkärnade)
1/2 dl kakao
1 msk mandel-eller jordnötssmör
Liten nypa salt
Några droppar vatten

Gör så här
Lägg valnötterna i en matberedare och mixa några sekunder tills de är sönderhackade i småbitar.
Tillsätt övriga ingredienser.
Var försiktig med saltet, en mininypa är tillräckligt.
Mixa igen tills allt är sammanblandat.
Degen ska bli sammanhållande och lite klibbig.
Tillsätt lite, lite vatten för att få rätt konsistens. 1-2 tsk vatten borde vara tillräckligt.
Tryck ut degen i en form (jag använde en halv brödform).
Stoppa in i frysen medan du gör frostingen.

Chokladfrosting
1 mogen avokado
Frön från 1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao

Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare (jag använde min mixerstav och det går lika bra) och mixa tills blandningen är mycket slät.
Se till att det inte finns kvar några avokadobitar.
Ta sedan ut din brownieform ur frysen och bred på frostingen.
Det kan bli lite frosting över beroende på hur tjockt lager du vill ha.
Ställ sedan formen i frysen eller i kylen och låt stelna en stund.
Ta sedan kakan ur formen med hjälp av en tunn stekspade eller tårtspade.
Den bör släppa formen ganska lätt.
Lägg upp kakan på en skärbräda och skär i 6 eller 12 bitar.
Jag dekorerade med hallon och pecannötter.
Lägg dina brownies i en burk och förvara i kylen eller frysen.
Njut!



Inga kommentarer: