Pages

söndag 23 november 2008

Köttfärssoppa

En lite kallare dag är det gott med en mustig soppa. Detta blir söndagens middag.

Köttfärssoppa
4 port

3-4 potatisar
1-2 morötter
1 liter vatten
400 gr köttfärs
1 stor lök
1 köttbuljongtärning
1 pkt passerad tomat
Tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Persilja
Paprikakrydda
Kanel
Svartpeppar

Koka en liter vatten med buljongtärningen.
Lägg i skivad potatis och grovriven morot.
Låt koka så att det blir mjukt, ca 5 minuter.
Bryn under tiden köttfärsen i en panna tillsammans med lök & vitlök.
Krydda med paprika, salt, svartpeppar.
Blanda med det övriga och låt koka upp, tillsätt de passerade tomaterna och lite tomatpuré för att få rätt konsistens på soppan.
Tillsätt en aningens kanel, som en touch eller doft hur jag nu ska beskriva det. Det ska smaka lite distinkt av kanel, men det ska inte ta över smakerna.
Värm allt och lägg till sist i den färska persiljan.


Servera ett gott bröd till och toppa bärna soppan med en creme fraice klick, där du rivit ner lite smakrik ost och någon färsk krydda, t ex oregano och så lite flingsalt på det.

Inga kommentarer: