Det här är en höjdare och en maträtt som kan förberedas i god tid, då den ska serveras kall. Receptet kommer från min vän Lotta.
Marinerad kyckling och potatissallad
4 port
4 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Marinad
½ dl olivolja
½ dl balsamicovinäger
½ dl flytande honung
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Några kvistar färsk timjan eller torkad timjan
Gör så här
Salta och peppra kyklingfiléerna.
Stek filéerna i en långpanna i mitten av ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
Lägg sedan de varma filéerna i marinaden.
Låt filéerna ligga några timmar i marinaden.
Skiva sedan filéerna och lägg på ett fat.
Häll över lite marinad.
Potatissallad
1½ kg kokt potatis
Ruccolasallad
5 soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamicovinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
20 valnötter
50 g färsk parmensanost - grovt riven
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna förutom potatisen.
Skär potatisen i bitar och blanda ner den med övriga ingredienser.
Här kommer två såser som är goda att ha till:
Sås med soltorkade tomater
1 brk creme fraiche taco
½ lime - juice och skal
3 strimlade soltorkade tomater
Färsk basilika
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser och låt stå och mogna en stund innan servering
Örtsås
1 dl färsk basilika
1 dl persilja
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt
peppar
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
Mixa samman basilika och persilja
Pressa i vitlök.
Till sätt matlagningsyoghurten.
Häll i olivoljan med en fin stråle.
Rör om ordentligt under tiden.
Salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar