Choklad och mint passar verkligen bra i hop... mmm :)!
Kladdkaka med mintsmak
1 kaka
200 g smör
250 g mörk choklad
4 ägg
1½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 - 3 droppar pepparmyntsextrakt
1 liter glass eller 3 dl vispad grädde
Gör så här
Smät smör och choklad över vattenbad.
Låt svalna något.
Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Rör ner chokladen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Rör den slät.
Droppa försiktigt i pepparmynta.
Smaka av.
Tillsätt ev. mer pepparmynta.
Smöra och bröa en form med löstagbarbotten, ca 22 cm i diameter.
Häll i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Servera kakan ljummen eller kall med en klick grädde eller vaniljglass.
Dekorera ev. med myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar