Pages

fredag 4 april 2008

Cheesecake med kaffekräm och Baileys

Cheececakes finns i många varianter, här kommer ett.

Cheesecake med kaffekräm och Baileys
200 g digestivekex
75 g smör

100 g chocklad
3 msk smör
2 msk starkt kaffe

4 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g philadelphiaost
7 msk Bailey´s likör
7 gelatinblad

Gör så här:
Mixa kex och smör till en jämn deg.
Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diameter och ställ i kylen.
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Rör ner kaffet.
Bred ut chokladkrämen över digestivebotten.
Vispa grädden och tillsätt socker.
Blanda ner philadelphiaosten och rör om till en jämn smet.
Tillsätt Bailey´s och blanda väl.
Lägg gelatinen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
Smält långsamt i en kastrull med lite vatten i.
Häll ner gelatinet i en fin stråle i smeten och rör runt ordentligt.
Håll upp smeten i formen och ställ in i kylen i minst 1 timme.

Inga kommentarer: