Pages

söndag 6 april 2008

Kyckling med sparriskräm och stekt potatis

Bjöd min pappa på middag idag och det var uppskattat. Receptet kommer mest troligt från Norrmejerier.

Kyckling med sparriskräm och stekt potatis.

1 kycklingfilé per person
1 burk grön sparris ca 200 g
1 burk minifraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk kapris
salt peppar
Kulpotatis i burk

Gör så här:
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Bryn dem i en stekpanna tills de fått lite färg runtom.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsäkerform, grädda klart i ca 20 minuter på 225 graders värme.
Skiva kycklingen när den är klar.
Slå av spadet från sparrisen.
Spara gärna ngn sparris till garnering.
Mixa sparris, pressad vitlök, kapris till en fin kräm.
Rör ner minifraichen, salta och peppra.
Stek kulpotatisen i en stekpanna, så att den får fin färg.
Salta och peppra.
Servera gärna en grönsallad till.

Inga kommentarer: