Pages

torsdag 29 maj 2014

Nougatbollar

Det här receptet kommer från Erica Palmcrantz Aziz och las ut på Biofoods Facebooksida. Mycket goda raw food bollar utan gluten och vitt socker, men inget för nötallergiker. Ska göra en omgång till senare idag.


Nougat bollar
cirka 15 stycken

5 dl hasselnötter
1 dl kakaosmör
2 msk kokosolja
5 msk agavesirap
1⁄2 dl carob
1 krm salt

Gör så här:

Kör hasselnötter i matberedaren tills det har blivit ett fint mjöl.
Gör kakaosmör och kokosolja flytande i ett ljummet vattenbad.
Tillsätt kakaosmör, kokosolja, agavesirap och salt och kör tills allt blandat sig.
Tillsätt carob och kör tills det har blivit en massa som går att forma till bollar.
 Rulla till bollar och ställ in i kylen en timma innan servering.
Kakaosmör, kokosolja, agavesirapt och carob kan man köpa på hälsokostbutiker om det inte finns i den vanliga matvaruaffären.

Inga kommentarer: