Pages

torsdag 29 maj 2014

Björkpesto

Det finns så mycket att ta tillvara på ute i naturen och göra något gott av. Här kommer ett recept på björkpesto som jag precis har gjort. Björkbladen ska gärna plockas innan midsommar.


Björkpesto
1 dl hasselnötter
1 dl späda björklöv
3/4 dl olivolja
Flingsalt
Egentligen behöver man inte några fler ingredienser än så, men ibland blandar jag också i:
½ dl riven västerbottensost
6 blad basilika
½-1 vitlöksklyfta


Gör så här
Hacka hasselnötterna grovt
Rosta hasselnötterna i stekpannan.
Eller gör denna pesto helt raw och skippa att rosta hasselnötterna.
Mixa samman alla ingredienser.
Gott att ha på bröd, till pasta, blanda i lite creme fraiche och du har en god sås till grillat.
Håller sig ca 5 dagar i kylskåp

Inga kommentarer: