Pages

torsdag 26 juli 2012

Raw chokladglass

Mellan varven äter jag en del rawfood, vilket jag tycker är gott och mår bra av. Från Zarah Öbergs blogg kommer följande recept.

Chokladglass 4 personer

3 frysta ekologiska bananer i bitar
250 g (1 pkt) frysta mangobitar
2 msk raw kakao
1 msk honung eller 1/2 msk lönnsirap
2 msk raw kakao eller finriven mörk choklad
1 kruka färsk mynta
2 msk krossad mörk choklad som strössel

Gör så här
Skala och hacka bananerna i mindre bitar och frys in dem i förväg.
Ta sedan ut de frysta bananbitarna och mangon och låt tina i cirka 10 minuter.
Mixa banan, mango, lönnsirap och raw kakao (alternativt mörk choklad), lite av myntan till en slät glass i en matberedare.
Skopa upp den sommarfräscha glassen och toppa med riven mörk choklad och myntablad.

Inga kommentarer: