Pages

söndag 3 juli 2011

Flädersorbet

Är rätt svag för efterrätter.... Här kommer ytterligare en god en!

Flädersorbet
4 pers
2 dl outspädd flädersaft
1 äggvia
2 dl vispgrädde
Servering
1 liter jordgubbar
1 - 2 msk socker
6 basilikablad

Gör så här
Häll safte i en vid form.
Ställ in den i frysen till saften är en halvfryst issörja, den får inte vara rinnande.
Rör om ett par gånger under infrysningen, så att det blir jämt fryst.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vispa grädden.
Blanda den frysta flädersaften med äggvitan.
Rör i grädden.
Fördela blandningen i portionsformar och ställ in i frysen 2 - 3 timmar.
Skiva och dela jordgubbarna och strö på sockret.
Strimla basilikabladen och strö dem över.
Stjälp upp flädersorbeten på tallrikar och servera med jordgubbarna.

Inga kommentarer: