Pages

tisdag 6 april 2010

Fläskfilegratäng med svampsås

Denna rätt går bra att förbereda.

Fläskfilegratäng med svampsås
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Svampsås
250 g färsk svamp
1 liten schalottenlök
2 msk smör
2½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong + steksky
2 dl grädde
50 g strimlade soltorkade tomater eller kärnfria oliver
50 g ädelost eller fårost

Gör så här
Skvia och bryn köttet i smör tills det får fin färg.
Salta och peppra.
Skiva svampen.
Finhacka löken.
Stek lök och svamp i smör.
Strö över mjöl och blanda.
Tillsätt buljong + sky och grädde.
Småkoka såsen ca 5 min under omrörning.
Tillsätt soya.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg köttet i en ugnsform.
Strö över tomaterna/oliverna.
Häll såsen över och smulad ädelost/getost.
Gratinera i 225 grader ca 12 min.
Servera fläskfilégratängen med ugnsstekta potatisklyftor, görna bönor och paprikastimlor.

Inga kommentarer: