Pages

söndag 2 augusti 2009

Senapsmarinerad kycklingfilé med potatisflan

En kycklingrätt rätt och slätt!

Senapsmarinerad kycklingfilé med potatisflan

3 smördegsplattor
1 ägg

2 dl creme fraiche
100 g ädelost eller fårost
2 krm salt
1 skivad squash
3 skivade tomater
400 g skivad kokt potatis
svarta oliver
färska örter, t ex basilika, timjan eller oregano

4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt & peppar

3/4 dl olivolja
1 msk honung
2 msk dijonsenap
2 msk hackad gräslök

Gör så här
Kavla ut smördegsplattonra lite omlott.
Sporra ut dem till en rundel, ca 33 cm i diameter.
Vik upp kanten något.
Läg dem på en bakpappersklädd plåt.
Pensla kanten med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i ca 10 min.
Låt kallna.
Blanda creme fraichen, osten och saltet.
Bred det över smördegen.
Varva skivad squash, tomater och potatis ovanpå smördegen.
Garnera med oliver och färska örter.
Stek kycklngen i smöret tills de är genomstekta och har fin färg, ca 10 min.
Salta och peppra.
Skiva dem och lägg dem på ett fat.
Blanda samman olivolja, honung och dijonsenap och gräslöken till en dressing och häll över kycklingen.
Servera kycklingfiléerna med potatisflanet, melon och kokta kalla bönor.

Inga kommentarer: