Pages

söndag 16 mars 2008

Skinkpiroger

Lite lång frånvaro från min receptblogg... Har varit på resande fot men nu är jag hemma igen och planerar för fullt vad vi ska äta i Nalovardo under påskhelgen. Största problemet är luncherna... börjar vara rätt less på klämmackor, hamburgare, palt, souvas osv. Därför har jag nu bl a planerat in följande luncher:

Skinkpiroger
Plättar med mexikansk köttfärsfyllning
Foliegrillad fjällröding

Här kommer receptet på Skinkpirogerna:

2 mozzarellaostar
200 g rökt eller kokt skinka
1 näve gröna eller svarta oliver
25 g jäst
6 dl vetemjöl
1 dl solrosolja
1 ägg
1-1 1/2 dl vatten
salt

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut med 1 dl ljummet vatten. Tillsätt olja, lite salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt mer vatten om det behövs. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Strimla skinkan och riv mozzarellan i bitar. Skär oliverna i mindre delar. Blanda.
Arbeta degen till en bulle och kavla ut tunt. Ta ut mått med ett kaffefat och fördela skinka, ost och oliver på varje halva. Vik över och tryck till kanterna med en gaffel. Låt jäsa på en plåt i tio minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader, cirka 20 minuter. Servera gärna med en fräsch grönsallad med gurka.

Inga kommentarer: