Pages

tisdag 25 mars 2008

Lax med krämig fetaost

Fisk är gott :-)!

Lax med krämig fetaost

för 4 pers:
skinn- o benfri lax, ca 600 g
1 burk feta
Finrivet skal av en halv citron (+ saften om man gillar citron)
1,5 msk fransk senap
1 knippe finhackad persilja
1 tsk rosépeppar, krossad
1/2 - 1 burk crème fraichesalt,
salt
peppar

Gör så här:
Skär laxen i lika stora delar o skåra varje bit i mitten så att det bildas en djup ficka i dem.
Vik ut kanterna så fyllningen får plats.
Salta o peppra lätt.
Krossa fetan med gaffel o blanda med övriga ingredienser.
Fördela fyllningen i laxfickorna o ovanpå laxbitarna om det blir över av fyllningen. Lägg laxbitarna på ett ugnssäkert fat o stek i mitten av ugnen i 225 grader 10 - 15 minuter.
Servera med pressad potatis och en god sallad till.

Inga kommentarer: