Pages

lördag 22 augusti 2015

Sallad med grillad persika


Sallad med grillad persika
Karamelliserad rödlök
1 röd lök
1 msk olivolja
2 msk balsamicovinäger

Balsamicoglaze
1 - 2 msk farinsocker
Drygt ½ dl balsamicovinäger

3 persikor
1 msk olivolja
Ruccola
1 - 2 mozarellaost, gärna burrata mozarella om det finns.

Gör så här
Skiva rödlöken tunt.
Stek den i olivolja på medeltemperatur och dra sedan ner plattan något.
Låt det steka sakta 20 - 30 minuter.
Tillsätt balsamicon och låt det puttra in i löken.
Sätt lökblandningen åt sidan.

Blanda balsamico och farinsocker.
Låt detta koka upp.
När det blir lite simmigt dra ner temperaturen något.
Låt blandningen reducera till ca hälften.
Ta av från plattan och låt svalna.

Dela persikorna i halvor.
Ta bort kärnan.
Pensla snittytorna med olivolja.
Grilla dem tills de fått lite färg.

Sätt ruccolan i på ett salladsfat.
Tillsätt löken.
Ringla lite av balsmicoblandningen över ruccolan.
Skiva mozarellan och lägg på ruccolan.
Ringla lite till av balsamicoblandningen.
Sätt på persikorna.
Ringla ytterligare lite av balsamicoblandningen.
Ät och njut!

Inga kommentarer: