Pages

tisdag 11 augusti 2015

Rostade mandlar på två sätt

Jag har i hela mitt liv tyckt om nötter i olika former. Minns hur glad jag blev på julafton när mamma tog fram olika nötter att knäcka för att äta. Här kommer två olika recept på rostade mandlar med olika smak, en med tamari och en med lakritssmak.

Rostade mandlar på två sätt

Tamarirostade
Mandlar
Tamari

Gör så här
Rostad mandlar i en torr stekpanna.
Slå på lite tamari på slutet och låt det fräsa in i mandlarna.
Häll upp mandlarna på ett fat.

Lakritsrostade
3 dl mandlar
0,5 msk salt
3 tsk lakritspulver
1 dl vatten

Gör så här
Koka upp vatten, lakritspulver och salt i en stekpanna.
Sänk temperaturen på plattan och tillsätt mandlarna.
Rör om tills vattnet har dunstat bort.
Häll sedan upp på ett bakplåtspapper för att svalna.


Ät som snacks!

Inga kommentarer: