Pages

söndag 9 februari 2014

Limemousse

Nästa helg får jag besök av ett gäng härliga tjejer, då tror jag att det blir det här till efterrätt.

Limemousse
ca 6 portioner
4 gelatinblad
2 ägg delade i gulor och vitor
3/4 - 1 dl florsocker
rivet skal och saft av 1½ limefrukt
ca 2 dl vispgrädde

Garnering
2 limefrukter

Gör så här
Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
Vispa äggulor och florsocker riktigt poröst.
Moussen är syrlig och vill man ha sötare så ta den större mängden florsocker.
Vänd ner limeskalet.
Krama ur gelatinbladen och smält den i limesaften i en kastrull.
Låt svalna till en simmig lag.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispgrädden fluffig.
Rör ner gelatinlösningen i äggulorna, blanda i grädden och sist äggvitorna.
Fördela moussen i vackra glas.
Ställ dem kallt för att stelna 2 - 3 timmar eller över natten.
Garnera med tunt skivad lime.

Inga kommentarer: