Pages

måndag 3 februari 2014

Eldig choklad

Jag har pippi på att köpa vackra receptböcker. Nu får jag inte köpa ngn fler för än jag har lagat något ur varje kokbok. Mina senaste receptböcker är Lördagskväll med mat och vin av Håkan Larsson (har nog alla böcker han har gett ut) och Lisen Sundgrens bok Lisens gröna värld som jag tycker är riktigt intressant. Båda böckerna rekommenderas varmt, även om Lisens bok inte i första hand är receptbok för olika maträtter, utan vad man kan ta tillvara på i naturen och vilka kryddor som är bra om man t ex är förkyld. Det här chokladreceptet som är lite eldig, vuxen till sin karaktär kommer från Lisens bok. Så fort jag skrivit ner receptet ska jag tillaga det!




Eldig choklad
½ dl choklad
1/4 tsk cayennepeppar
½ tsk kanel
1/4 del kardemumma
1/4 tsk ingefära (är inte med i originalreceptet)
5 dl mandelmjölk, rismjölk, soyamjölk, vanlig mjölk eller vatten. '
2 msk honung om så önskas


Gör så här
Blanda samma alla torra ingredienser.
Värm mjölken.
Vispa i de torra ingredienserna.
Tillsätt honung ifall du önskar om du vill ha en något sötare karaktär på chokladdrycken.
Servera gärna apelsinklyftor med en liten touch av kanel på.

Inga kommentarer: