Har fått en bunt Allas av min svärmor och som vanligt är de proppade med goda recept. Det här verkar spännande,men jag har inte hunnit testa detta ännu.
Avokadopannacotta
6 portioner
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 avokador
2 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm kajennpeppar
3 gelatinblad
1 dl vispgrädde
Garnering
räkor
lime
creme fraiche
Gör så här
Koka upp vatten och buljongtärningar så att de smälter.
Låt buljongen kallna helt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min.
Gröp ur avokadoköttet och mexa det med citronsaften med en stavmixer.
Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen försiktigt i grädden.
Blandningen ska inte bli het.
Rör ner gelatinblandningen noga i avokadoblandningen.
Häll upp i små glas.
Ställt kallt några timmar.
Före serveringen
Garnera varje pannacotta med en räka, en limeskiva coh en klick creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar