Pages

lördag 19 januari 2013

Avokadopannacotta

Har fått en bunt Allas av min svärmor och som vanligt är de proppade med goda recept. Det här verkar spännande,men jag har inte hunnit testa detta ännu.

Avokadopannacotta
6 portioner
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 avokador
2 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm kajennpeppar
3 gelatinblad
1 dl vispgrädde

Garnering
räkor
lime
creme fraiche

Gör så här
Koka upp vatten och buljongtärningar så att de smälter.
Låt buljongen kallna helt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min.
Gröp ur avokadoköttet och mexa det med citronsaften med en stavmixer.
Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Smält gelatinbladen försiktigt i grädden.
Blandningen ska inte bli het.
Rör ner gelatinblandningen noga i avokadoblandningen.
Häll upp i små glas.
Ställt kallt några timmar.

Före serveringen
Garnera varje pannacotta med en räka, en limeskiva coh en klick creme fraiche.

Inga kommentarer: