Pages

måndag 30 maj 2011

Ostpaj med het tomatsås

En vegetarisk paj från tidningen Allas.

Ostpaj med het tomatsås
8 - 12 bitar
150 g kavring
50 g smör

Fyllning
300 g fryst hackad spenat
3 ägg
400 g färskost av philadelfiatyp med smak av vitlök och örter
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Topping
3 dl gräddfil

Tomatsås
½ chili eller 1 krm tabasco
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400 g passerade tomater
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm råsocker

Gör så här
Smula kavringen i en matberedare.
Smält smöret och blanda det med brödsmulorna.
Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med lösttagbar kant.
Tryck ut smulorna i formen.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen på 225 grader i 10 min.
Tina spenaten och krama ur vätskan.
Vispa ihop spenaten med ägg, ost, salt och peppar.
Ta pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
Häll spenatblandingen i pajformen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Stäng av ugnen.
Bred ut gräddfilen på spenatfyllningen och sätt in pajen i eftervärmen 5 minuter.
Finhacka chilin och fräs den tilsammans med pressad vitlök i olja i en kastrull.
Tillsätt tomaterna och resten av ingredienserna till såsen.
Sjud utan lock tills den blir tjock.

Inga kommentarer: