Pages

söndag 16 januari 2011

Crostini med fikontapenade

Jag älskar verkligen olika små tilltugg. Det här tilltugget kommer från tidningen Allas.

Crostini med fikontapenade
1 baguette
1 kruka färsk basilika till garnering

Fikontapenade
5 torkade fikon
2 vitlöksklyftor
5 dl urkärnade svarta oliver
½ dl kapris
2 msk hackad färsk basilika
½ - 1 dl olivolja
salt, svartpeppar

Gör så här
Blötlägg fikonen i varmt vatten i ca 10 min.
Sila bort vattnet och lägg fikonen med resten av ingredienserna utom olivoljan i en matberedare.
Mixa och häll i oljan i en tunn stråle, börja med en ½ dl.
Tillsätt mer olja om konsistensen är för tjock.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva baguetten i 24 skivor.
Lägg bitarna på en plåt.
Rosta i 175 grader tills de börjar få färg.
Låt brödskivorna svalna lite.
Fördela tapenaden på brödet.
Toppa med basilikablad.

Inga kommentarer: