Pages

söndag 16 januari 2011

Gryta med kanel & apelsinsmak

Den här grytan är mycket god i alla sin enkelhet.

Gryta med kanel & apelsinsmak - 4 personer
600 g nötkött, t ex högrev, rostbiff eller innanlår
Smör
1 krm svartpeppar
1 tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
3 lagerblad
2 dl rödvin
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk kinesisk soya
tuns skal från 1/4 apelsin
1 msk vetemjöl
2 dl grädde

Gör så här
Skär köttet i bitar.
Stek i smör och lägg i över en gryta.
Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad.
Häll på vin, kalvfond och soya.
Låt grytan koka på låg värme ca 1 timme tills köttet känns mört.
Strimla apelsinskalet.
Vispa ut mjölet i grädden.
Blanda i apelsinskalet och grädden i grytan och låt koka ett par minuter till.
Servera antingen med ugnstekta grönsaker och skivad ugnstekt potatis, eller med pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer: