Pages

torsdag 14 oktober 2010

Kladdkaka med laktrits

Mmm... choklad & laktrits i samma kaka :)!

Kladdkaka med laktrits
200 g rumsvarmt smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
6 - 8 kick (fd. käck) eller liknande laktriskola.

Gör så här
Smörj en rund bakform med löstagbar kant.
Smält smöret.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
Blanda till en jämn smet och låt den svalna lite.
Vispa upp äggen lätt med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, rör ner till en jämn smet.
Hacka laktritskolorna ganska fint och rör ner dem.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Grädda kakan lite längre om du ska äta den samma dag, annars kommer den att vara väldigt kladdig.
Låt kakan svalna helt, den kan gärna stå i kylen över natten.
Servera med vispad grädde till.

Inga kommentarer: