Pages

fredag 15 oktober 2010

Chokladpaj med mandelmassa

Jag åt en liknande paj för ett tag sedan, men i stället för äpplen var det rabarber i den, så man kan byta ut till det man anser passar.

Chokladpaj med mandelmassa
6 port
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
125 g rumsvarmt smör
1 dl socker

Fyllning
3 oskalade äpplen
2 msk strösocker
1½ kanel
100 g mandelmassa
50 g choklad

Garnering
Florsocker

Gör så här
Blanda mjöl, havregryn, smör och socker.
Tryck ut degen i en smord pajform, ca 25 cm i diameter.
Skär äpplena i klyftor och lägg på pajdegen.
Strö över socker och kanel.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 35 min.
Riv mandelmassan grovt och hacka chokladen.
Strö över pajen när det återstår 10 min i ugnen.
Låt svalna och sikta florsocker över.

Inga kommentarer: