Fick följande recept av Ingela på en junta och den är riktigt god.
Fisksoppa med aioli
För ca 4 personer
3 strimlade morötter
1 röd paprika hackad
ca 2 dl skivad purjölök
7 - 8 dl vatten
3 - 4 st fiskbuljongtärningar
1 block tärnad fisk - t ex sej
Bryn grönsakerna i smör och curry.
Koka ihop fiskblandningen med grönsakerna och låt puttra 10 minuter.
Blanda sedan i:
½ citron pressad saft
hackad dill
1 - 2 brk creme fraiche
Aioli
3 äggulor
ca 3 dl solrosolja
1 tsk fransk senap
½ msk vinäger
4 klyftor vitlök
salt
vitpeppar
Gör så här
Se till att alla ingredienserna är rumstempererade.
Blanda alla ingredienser utom solrosoljan.
Häll i solrosoljan i en fin stråle och kör full hastighet med en elvisp i en rundbottnad skål.
Servera med soppan med följande tillbehör i skålar på bordet: räkor, musslor och kräftstjärtar , samt vitt bröd och aiolin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar