Pages

lördag 28 februari 2009

Räkpasta

Gårdagens middag! Detta recept kommer från ett gammalt nummer av tidningen Allas.

Räkpasta med saffran och avokado
4 port
280 g okokt, torkad pasta
2 tsk salt
1 kg räkor med skal
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 krm kajennpeppar
1 msk olja
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
2 msk hackad dill
1 pkt saffran
2 avokador
1 msk limesaft
100 g romkorn

Gör så här
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
Skala räkorna.
Skala moroten och skär den i små fyrkantiga bitar.
Fräs morötter, skalad och hackad vitlök och kajennpeppar i olja.
Låt fräsa en stund, så att moroten blir lite mjuk.
Rör ner mjölet så att det blandar sig med oljan.
Tillsätt creme fraiche, vatten, vin och smulad buljongtärning.
Koka upp under omrörning.
Låt såsen sjuda i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner dill och räkor.
Häll av pastan i ett durkslag, men spara 1 msk i kastrullen.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll i saffran.
Blanda så att allt blir gult.
Skala avokadorna och skär dem i små bitar.
Droppa över limesaft.
Blanda ner avokadon i pastan.
Servera med räksåsen.
Garnera med romkorn.

Inga kommentarer: