Pages

onsdag 24 oktober 2007

Blåbärsglögg

Ett recept från min kompis Britta. Fantastiskt god glögg som givetvis kan spetas för den som vill det.

Blåbärsglögg
1 liter blåbär
1 liter vatten
30 kryddnejlikor
2 kanelstänger
3 dl socker
saften av en citron

Koka vatten, blåbär och kryddor i 10 minuter.
Sila
Rör ner sockret.
Tillsätt citron.
Ev kan du behöva tillsätta mer socker.
Ibland har jag blandat i en påse färdiga glöggkryddor också, för att få ännu mera kryddsmak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Säkert störd fråga, men visst ska vattnet kokas med bären? :P
GUD jag längtar efter att koka blåbärsglögg!

Ulla-Karin sa...

Hej! Tack för att du är uppmärksam. Givetvis ska vattnet kokas tillsasmmans med bär och kryddor.

Anonym sa...

Hur länge kan man spara den kall i kyl??

Ulla-Karin sa...

Skulle tro runt två veckor.