Ett recept från min kompis Britta. Fantastiskt god glögg som givetvis kan spetas för den som vill det.
Blåbärsglögg
1 liter blåbär
1 liter vatten
30 kryddnejlikor
2 kanelstänger
3 dl socker
saften av en citron
Koka vatten, blåbär och kryddor i 10 minuter.
Sila
Rör ner sockret.
Tillsätt citron.
Ev kan du behöva tillsätta mer socker.
Ibland har jag blandat i en påse färdiga glöggkryddor också, för att få ännu mera kryddsmak
4 kommentarer:
Säkert störd fråga, men visst ska vattnet kokas med bären? :P
GUD jag längtar efter att koka blåbärsglögg!
Hej! Tack för att du är uppmärksam. Givetvis ska vattnet kokas tillsasmmans med bär och kryddor.
Hur länge kan man spara den kall i kyl??
Skulle tro runt två veckor.
Skicka en kommentar