Pages

torsdag 23 april 2015

Vit chokladkladd kaka med blåbär och lemoncurd

Säger bara en sak... mumma!


Vit chokladkladd kaka med blåbär och lemoncurd
100 g smör
150 g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 dl blåbär, gärna frysta
ca 1 dl lemoncurd


Gör så här
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt 100 g vit choklad delad i bitar när smöret har smält.
Låt allt smälta ihop.
Rör ner först sockret och sen äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl och blanda ihop till en slät smet.
Klipp ut ett bakplåtspapper, något större än botten på en rund kakform, ca 21 cm i diameter, med elelr utan löstagbar kant.
Smöra insidan av kanten på formen.
Lägg bakplåtspappret i botten.
Häll i smeten.
Strö på blåbär och klickar av lemoncurd ovanpå smeten.
Hacka den resterande chokladen och strö över.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Låt kakan kallna helt, gärna över natten.
Servera den som den är eller med vispad grädde eller crème fraiche.



Inga kommentarer: