Pages

måndag 15 september 2014

Raw food kladdkaka med vildhallon och cashewnötsgrädde

När sötsuget sätter in är denna kladdkaka definitivt ett alternativ.



Rawfoodkladdkaka med vildhallon och cashewnötsgrädde
2/3 paket dadlar
1 dl rå kakao
ca 1,5 dl mandelmjöl (om du har en mandelkvarn, kan du mala mandlar till mjöl, annars finns det att köpa färdigt)
2 msk kallpressad kokosolja
ca 1/2 - 1 krm salt

Gör så här
Mixa allt till en smet i en matberedare.
Bred ut i en liten pajform, springform.
Ställ in kakan i kylen i några timmar så stelnar den till en bra konsistens.
Cashewnötsgrädde
2 dl cashewnötter
2 dl vatten
1 skalat och urkärnat päron
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung eller agavesirap eller 4 dadlar
Gör så här
Mixa cashewnötter till ett mjöl.
Späd med vattnet och mixa igen.
Tillsätt vaniljpulver, päron och det sötningsmedel du valde.
Smaka av om det behövs mer vatten eller vaniljsocker.
Servera kladdkakan med cashewnötsgrädde och vildhallon, givetvis går det lika bra med vanliga hallon eller andra bär om du föredrar det.
 

Inga kommentarer: