Idag blev det älgköttfärsbiffar, pressad potatis, champinjonstuvning och purjolök med lingon! Riktigt god husmanskost.
Älgbiffarna gjorde jag som man brukar göra biffar, men jag satte i timjan också. Det som var som pricken över i:et var purjolöken med lingonen - det receptet kommer här:
Purjolök med lingon
En purjolök
Smör
1 dl vatten + viltfond
1 dl lingon
Salt & peppar
Gör så här
Rengör purjolöken och skär sedan ca 1 dm långa stavar av löken.
Stek purjon mjuk i smör i en stekpanna.
Sätt i vattnet och lite viltfond. (Läs på flaskan, så att det INTE blir för mycket)
Låt detta koka ihop.
Strö över lingonen.
Salta & peppra och servera till biffarna.
Kan tänka mig att det är gott att sätta i en "doft" kanel i detta... har dock ej testat det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar