En favorit som våra döttrar har i Thailand är bananpannkakor. De finns i olika versioner, en som är mer tunn (typ som våra plättar/pannkakor) där man sedan lägger i skivade bananer och viker i hop och så en av tjockare karaktär och det receptet kommer här:
Bananpannkakor
ca 15 st små
4 ägg
2 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
2 st mogna bananer
50 g smör till stekning
Lönnsirap eller honung till serveringen
Gör så här
Dela tre av äggen och lägg vitorna i en skål för sig.
Vispa ägget som du sparat och gulorna, socker och salt luftigt.
Tillsätt grädde och citron och rör ner mjöl, bakpulver och kardemumma.
Vispa de återstående äggvitorna till fast skum.
Rör ner först hälften av skummet i den fasta pannkakssmeten och vänd därefter försiktigt ner resten.
Skär bananerna i små tärningar och blanda ner dem.
Smörstek tjocka små pannkakor eller plättar och servera dem nygräddade.
Ringla lönnsirap eller honung på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar