Hittade receptet här https://flavorfulife.com/korean-chicken-tacos/ och har omvandlat det till svenska. Riktigt gott är detta!
Koreanska kycklingtacos med karamelliserad kimchi
Ingredienser – Kycklingfyllning
1 msk rapsolja
450 g kycklingfärs
En nypa salt och peppar
3 msk soja med låg salthalt
2 msk farinsocker
3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
½ msk ingefärspasta eller 2–3 cm färsk ingefära, riven
1 msk jordnötssmör
1 tsk rostad sesamolja
1 tsk sriracha
3 msk kokt vatten
Karamelliserad kimchi
5 dl kimchi, grovhackad
2 tsk rostad rapsolja
2 tsk farinsocker
Till servering
8 små tortillabröd (ca 15 cm i diameter, typ fajita)
Gurka, morot, avokado – tunt skivat eller strimlat
Färska örter: koriander, mynta och salladslök
Krossade jordnötter
Srirachamajonnäs (se notering nedan)
Limeklyftor
Tips: Srirachamajonnäs
Blanda 1 dl majonnäs med 1–2 tsk sriracha (eller mer efter smak).
Gör så här:
Kyckling: Börja med att röra ihop såsen till kycklingfärs. Rör tills såsen är slät och väl blandad. Stek kycklingfärsen i rapsoljan. Sänk värmen och tillsätt såsen till kycklingenfärsen, rör om så att allt blandas.
Kimchi: Finhacka kimchin. Hetta upp rapsoljan. När oljan är varm, tillsätt den hackade kimchin. Stek i fem minuter tills mycket av vätskan har avdunstat. Tillsätt 2 teskedar farinsocker och fortsätt steka tills kimchin mjuknar och karamelliseras runt kanterna, ytterligare cirka fem minuter. Om det fastnar mycket i pannan kan du lösa upp det med en skvätt risvinäger eller vatten!
Grönsaker: Skär gurka och morot i tunna stavar, skiva en avokado och hacka koriander och mynta samt jordnötterna. Välj själv vad du vill ha som topping!
Montering: Värm tortillabröden i ugnen eller mikrovågsugnen. Lägg en skopa av den koreanska kycklingfärsen på varje tortilla, en sked karamelliserad kimchi och toppa sedan med färska grönsaker, avokado och örterna. Toppa med de hackade jordnötterna, en skvätt srirachamajonnäs och pressa över limejuice.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar