Pages

torsdag 23 februari 2012

Ugnsbakade grönsaker med quinoa


Dagens middag som var väldigt gott!


  • 3 morötter
    3 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 msk raps- eller olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl quinoa
  • 150 g haricots verts 
  • 2 avokado
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 påse färsk spenat (à 65 g)
  • 1 - 2 pkt bacon, eller luftorkad skinka (kan uteslutas)

  • Gör så här
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Sätt in en plåt i ugnen.
  • Skala morötter, palsternackor och rödlök. 
  • Skär i bitar, palsternackorna lite större än morötterna och löken i klyftor. 
  • Blanda morötter och palsternackor med oljan, salt och peppar. 
  • Lägg allt på den heta plåten. 
  • Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills allt är mjukt. 
  • Rör om efter halva tiden och lägg i rödlöken. 
  • Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
  • Knaperstek baconet eller den lufttorkade skinkan.

  • Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa bönorna och koka dem tillsammans med quinoan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  • Dela, kärna ur, gröp ur avokadon ur skalet och skär den i klyftor.
  • Blanda rotfrukter med quinoa, bönor, avokado, citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar. 
  • Vänd ner spenaten.
  • Servera med stekt bacon och bröd.

Inga kommentarer: