Fick ett tips om det här julgodiset, ursprunget finns på Tasteline och det verkar onekligen gott
Julgodis
100 g sötmandel
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör (obs: ej margarin)
200 g mörk blockchoklad
Gör så här
Gör en form på 25x35 cm av smörgås- el. bakplåtspapper.
Skålla och skala mandeln.
Se till att den är torr och rosta den lätt i långpanna i ugn.
Det är viktigt att man inte rostar den för mörk eftersom smaken då blir för skarp. Grovhacka mandeln när den fått svalna lite efter rostningen.
Blanda socker, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull.
Koka på svag värme under omrörning i 5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, dela chokladen i bitar och blanda ner så att den smälter.
Blanda sedan ner den hackade mandeln.
Häll smeten i formen och bred ut så att den fördelar sig jämnt.
Låt stelna några timmar i kylen.
Skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar