Pages

fredag 30 oktober 2020

Marinerad hel kyckling

 Hittade en gammal handskriven receptbok som jag gjort i slutet av 80-talet, eventuellt i början av 90-talet. Där finns detta recept som jag tror kommer från en av mina systrar.


Marinerad hel kyckling

1 kyckling

Marinad:

1 dl olivolja

1 par klyftor vitlök

1 tsk vitpeppar

1 tsk svartpeppar

1 tsk mexikansk krydda (fanns ngt som man kunde köpa färdig förr, men kanske skulle tacokrydda kunna funka idag)

1 krm kajennpeppar 

Soya

Övriga ingredienser:

2 lökar

2 paprikor

3 dl matlagningsgrädde

1 msk tomatpuré 


Gör så här

Lägg kycklingen i en plastpåse.

Blanda samman marinaden och häll den i plastpåsen.

Låt kycklingen ligga i marinad över natten. Vänd gärna påsen några gånger.

Skicka lök och paprika och lägg i en ugnseldfast form.

Tillsätt kycklingen och marinaden i formen.

Grädda på 175 grader i ca 1,5 timmar.

Ta vara på löken och paprikan och sätt dessa i en kastrull.

Bena ur kycklingen och sätt kycklingbitarna i kastrullen tillsammans med 0,5 - 1 dl av marinaden.

Tillsätt grädden och tomatpurén.

Låt allt puttra ett tag.

Servera med pasta, ris eller pommes strips och en sallad.


Inga kommentarer: