Jag tycker om att laga matspeciellt lite mer gourmetmat eller mat som är god i all sin enkelhet gillar jag att laga. Köper gärna vackra kokböcker som jag tycker om att bläddra i. Jag tycker att man ska dela med sig av goda recept, därför startar jag denna matblogg. Det är recept som jag fått via vänner, nätet, böcker, utvecklat själv osv. Där jag vet var recepten kommer i från skriver jag in det.
lördag 29 maj 2010
Mozzarellarullar
torsdag 20 maj 2010
Citrontårta
Citrontårta
Botten
5 äggvitor
2,5 dl socker
Bregott
Kokos
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd ner sockret.
Smöra med bregott och bröa med kokos i en form med löstagbar botten.
Häll i smeten.
Sätt in i ugnen på 275 grader och slå av värmen direkt och låt stå minst 5 timmar.
Tips: Gör på kvällen och låt stå över natten.
Fyllning
5 äggulor
1 dl socker
saft och rivet skal från 1 citron
75 g bregott
3 dl vispad grädde
Mörk hackad choklad
Gör så här
Rör ihop i kastrull på spisen.
Låt sjuda till det tjocknar.
Dra av från spisen och tillsätt bregott.
Låt kallna.
Bred på röran över tårtan när den ska serveras.
Vispa grädde med vaniljsocker och bred över.
Dekorera med hackad choklad eller ngt annat.
lördag 8 maj 2010
Marinad till fläskkarré
Marinad till fläskkarré
4 bitar fläskkarré ca 500 g
4 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
1 klyfta pressad vitlök
1 tsk torkad ingefära eller 1 msk hackad färsk ingefära
2 msk honung
0,5 tsk torkad rosmarin eller två toppskott färsk rosmarin (valfritt)
0,5 tsk timjan
0,5 dl olja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om.
Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar.
Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning.
Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
Grilla fläskkarréskivorna några minuter på varje sida.
Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen.
Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.