Pages

tisdag 7 juli 2009

Pestopasta med grillad fläskfile

Dagens ihopkomponerade middag.

Pestopasta med grillad fläskfile

ca 4 pers

1 fläskfilé, ca 500 – 600 g

Marinad till fläskfilén
1 kruka basilika
½ dl kinesisk soja
½ dl rapsolka/olivolja
3-5 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk italiensk salladskrydda

Gör så här
Skiva fläskfilén och lägg i marinaden någon timme.
Grilla filén, så att den är klar samtidigt som pastan.

500 g (1 paket) pasta penne

Pesto
1 pkt frusen basilika eller en kruka färsk basilika
5 - 6 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 - 2 dl västerbottensost eller parmesanost
Ca 1 dl olivolja
1 brk creme fraiche

Gör så här
Kör basilikan, tomater, och vitlök i en mixer, tillsätt olivolja, riv osten och blanda i. Rör ner creme fraichen.

Blanda pasta och pesto, servera tillsammans med den grillade fläskkfilén och en god sallad till.

2 kommentarer:

Martina sa...

Supergott; både marinaden och peston. Marinaden kommer att bli vår nya "standardmarinad" eftersom den gav köttet så mycket smak. Peston räckte i flera dagar och funkade till det mesta. Gjorde t o m spagetti o köttfärssås till en riktig festmåltid. Tack!

/Martina Lundström

Ulla-Karin sa...

Hej Martina :)!
Kul att ni gillade detta. Kombinerade ihop den lite sådär på en höft, som man brukar säga!

Mycket god mat finns det!