Pages

måndag 22 juni 2009

Gourmetrulle med lax och räkor

Det här receptet kommer från tidningen Allas från 2004 någon gång. Vi har alltid knytkalasbuffé på midsommaraftonen och då brukar jag blandf annat göra denna rulle som är hur god som helst!

Gourmetrulle med lax och räkor
1 1/2 dl vatten
1 dl mellangrädde
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 st ägg

Fyllning
1 bit färsk pepparot (eller 2-4msk pepparot på tub)
1/2 dl vispgrädde (mellangrädde)
500 g räkor med skal
100 g rökt lax (gillar man inte rökt lax, kan man ta gravad lax istället)
3 msk finklippt dill
250 g créme bonjour cruisine med vitlök och örter
1 1/2 tsk salt

Garnering
Sallad
Gurka
Citron
Cocktailtomater
Dill

Gör så här
Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull.
Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten.
Låt svalna något.
Tillsätt därefter äggen, ett i taget.
Rör kraftigt med t ex en ballongvisp mellan varje ägg.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna c:a 30x40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter tills den fått färg och är lätt och luftig.
Låt kallna.
Stjälp upp på ett bakplåtspapper.

Skala pepparoten och riv 2-4 msk på den fina sidan av rivjärnet.
Vispa grädden hårt.
Skala och hacka räkorna (spara några hela till garnering).
Strimla laxen.
Hacka dillen.
Rör ner alla ingredienserna till fyllningen i grädden.
Smaka av med salt och pepparot.

Bred ut fyllningen över hela pannkakan.
Rulla ihop den från långsidan till en rulltårta och skär upp den i c:a 12 bitar.
Lägg upp och garnera med sallad, gurka, citron, cocktailtomater och dill.

Inga kommentarer: