Pages

söndag 20 februari 2011

Laxgryta

Idag har matlagningsflitens lampa lyst...! Kl 9.00 träffade jag två vänninor på Ica för att handla och sedan åka hem till en av dem och laga upp tre maträtter att ta fram senare i veckan när logistiken är svår att få ihop. Vi gjorde även en veckosallad och så har jag slagit på stort och bakar just nu Ernst julbröd, som man givetvis kan äta året runt.

Laxgryta
4 pers
800 g benfri lax
1 dl creme fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
ngn msk hummerfund
0,5 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
salt

Gör så här
Skär laxen i lite större kuber.
Koka ihop alla övriga ingredienser till en sås.
Lägg i laxkuberna i den uppkokade såsen.
Kokas ca 10 min.
Klipp över dill och ev. röd stenbitsrom.
Servera pressad potatis till.

Inga kommentarer: