Pages

fredag 20 juni 2025

Tunnbrödsrulle med gravat renkött

Tunnbrödsrulle med Västerbottensost, gravad ren & pepparrot

Ett nytt recept jag svängde ihop inför midsommarafton 2025

  • 3 mjuka tunnbröd (t.ex. norrländska med potatis)
  • 25 g smör
  • 100 g lagrad Västerbottensost (eller annan smakrik ost, t.ex. Gruyère)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1–2 tsk färskpressad citron
  • 1 msk riven färsk pepparrot (eller efter smak)
  • ca 100 g gravad renkött, tunt skivat
  • salt och svartpeppar
  • färsk gräslök, finhackad


Gör så här

  1. Bryn smöret tills det doftar nötigt och fått gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Finriv osten och blanda med crème fraiche och riven pepparrot.
  3. Rör ner det brynta smöret och smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Tärna eller strimla renköttet och torka lätt av med hushållspapper. Rör ner i blandningen.
  5. Tillsätt finhackad gräslök och vispa gärna ihop allt med elvisp tills röran är fluffig.
  6. Fördela röran på tunnbröd, rulla ihop och skär i sneda bitar (eller servera som hela rullar).


Tips


  • För extra stadga: rör ner lite färskost eller låt fyllningen stå kallt i 30 min innan du rullar.
  • Dekorera med extra gräslök, ätbara blommor eller picklad rödlök