Här kommer en god vanlijkräm som passar till tårtor.
God vaniljkräm till tårtor
1½ dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 äggulor
2 msk socker
1 dl vispad grädde
Gör så här
Häll grädden i en kastrull.
Skär en skåra i vaniljstången och lägg den i grädden.
Låt grädden småkoka i 10 min.
Ta upp vaniljstången. Dra kastrullen från värmen.
Tillsätt äggulorna en i taget samtidigt som du vispar.
Rör ner sockret. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm vaniljkrämen under omrörning tills du ser första bubblan.
Dra kastrullen från värmen.
Rör tills vaniljkrämen svalnat något.
Ställ den kallt.
Vispa sen 1 dl grädde till och blanda i vaniljkrämen.
Jättegod vaniljkräm! Har testat många recept men det här har nog varit det mest smakrika. Beror på att man reducerar ner grädden så pass förmodar jag. tack, jag sparar det i min receptsamling!
SvaraRaderaDen godaste vaniljkrämen jag smakat och gjort!:)
SvaraRaderaHur mycket går åt till en normalstor
SvaraRaderaprinsesstårta?
Lite sen om sider.... Men receptet passar till en tårta
SvaraRaderaHur tjock blir den ?
SvaraRadera