Var hos min pappa idag och läste i en PRO-tidning, skrev av följande recept. Jag tror att receptet kommer från Cathrine Schück Den här kakan har jag alltså inte hunnit baka och smaka ännu, men annars har jag avnjutit 9 av 10 recept som finns på min receptblogg. Tycker dock att denna kaka verkar lite spännande...!
Fjäderlätt chokladkaka
3 ägg
2 dl råsocker
1 dl dinkelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,8 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g mager kesella
smör och dinkelflingor till formen
yoghurt, honung och rivet limeskal
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vänd ihop med äggsmeten och rör ned kesella.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm
i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med
honung och rivet skal av lime.
Hur många ägg vispar man????
SvaraRaderaHoppsan, det hade jag glömt... har lagt in hur många det ska vara nu! Tack för att du uppmärksammade detta :)!
SvaraRadera