Pages

onsdag 30 oktober 2013

Rosmarin & citronlemonad

Det här är väldigt gott och läskande!



Rosmarin & citronlemonad
5-6 medelstora citroner
citronskivor, till garnering
4 kvistar rosmarin (plus mer till garnering)
2 dl  socker
1.4 l vatten


Gör så här
Blanda 5 dl vatten med sockret.
Koka upp på medelvärme och rör om så att sockret löser sig.
När sockret har löst sig, slå av plattan och sätt i 4 kvistar rosmarin.
Låt det dra 2 timmar.
Kassera sedan rosmarinen.
Pressa 5 citroner.
Blanda ihop socker & rosmarinvattnet med den pressade citronen.
Tillsätt resterande vatten och sätt på flaska.
Garnera gärna i flaskan med en kvist färsk rosmarin och citronskivor.
Kan behöva blandas ut ytterligare med vatten vid servering.
Tillsätt gärna is.